Stockholm

Välkomna till Entréskolan Stockholm!

Entréskolan i Stockholm är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 med de estetiska profilerna musik, dans, teater och konst. Skolan är belägen vid sjön Trekanten i Gröndal/Liljeholmen med närhet till natur och goda kommunikationer med både röda linjen och tvärbanan.

Entréskolan Stockholm är en profilskola för dig som älskar estetiska ämnen men som också vill ha en högkvalitativ utbildning i samtliga ämnen. Vi arbetar i ämnesintegrerade arbetsområden då vi tror att kunskap bäst fås genom att förstå att ämnen inte är separerade utan är en helhet.

Förutom det ”vanliga” skolarbetet får du hos oss fördjupa dig i den estetiska inriktning du tycker är roligast. Två timmar i veckan lär du dig, tränar och repeterar tillsammans med våra duktiga lärare för att en gång per termin skapa en föreställning av musikalkaraktär. Se gärna filmklipp och bilder från tidigare föreställningar här.

I trivselenkäter säger våra elever exempelvis att de får bra stöttning av lärarna, att lärarna tror på dem och att skolan känns som en familj. Likaså tycker eleverna att ”de får vara den de är”, något som jag som rektor blir stolt över!

Frida Martinsson

Rektor, Entréskolan Stockholm

SKOLVISNING!

Välkomna på skolvisning Tisdag den 18 januari kl 17:00-18:00

Ni som missade öppet hus i höstas har nu möjlighet att komma på en skolvisning innan färdighetsproven drar igång.

Sista ansökningsdag är den 1 februari för antagning inför HT2022.

Föräldraröster från vår avstämningsenkät ht 2020

”Den estetiska profilen bidrar till gemenskap och fin atmosfär på skolan. Skolmiljön, både utomhus och inomhus, är trygg, vacker och tilltalande.”

”Engagerade lärare.”

”Det är en öppen, fritänkande grundskola med många specialinriktningar för dem som redan är estetiskt lagda och vill utvecklas däråt.”

”Jag kan se att mitt barn utvecklas kunskapsmässigt och utmanas på olika sätt. Jag ser också att hon befinner sig i en trygg miljö med goda vänner.”

”Undervisningen har tydliga ramar men det finns ändå stor plats för elevens självständighet och kreativitet. ”

”Att mitt barn får utveckla sina intressen och tycker att det känns roligt att gå till skolan. Att många barn på skolan har gemensamma intressen och tankesätt som förenar dem.”

”Det kreativa skapandet och kommunikationen till vårdnadshavare. Bra och nära relation med mentor som försöker att se individen. Jag kan tydligt följa med i vad mitt barn gör i skolan med uppgifter och resultat.”

Frida Martinsson

Rektor

info.stockholm@entreskolan.se

0708899641

Estetiska profiler

Entréskolan Stockholm på YouTube

Something is wrong.
Instagram token error.

entreskolansthlm

Follow
Hämta fler