Västerås

Välkomna till Entréskolan Västerås!

Entréskolan i Västerås är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 med de estetiska profilerna musik, dans, teater och konst. Skolan är belägen i Vallby Institutet i Västerås västra utkant, med närhet till både skog och äng, och med goda kommunikationer till övriga Västerås.

Entréskolan Västerås är skolan för dig som älskar estetiska ämnen men som också vill ha en högkvalitativ utbildning i samtliga ämnen. Förutom det ”vanliga” skolarbetet får du hos oss fördjupa dig i den estetiska profil som du tycker är roligast. Två timmar i veckan lär du dig, tränar och repeterar tillsammans med våra duktiga lärare för att en gång per termin skapa en föreställning av musikalkaraktär.

I trivselenkäter säger våra elever exempelvis att de får bra stöttning av lärarna, att lärarna tror på dem och att skolan känns som en familj. Likaså tycker eleverna att ”de får vara den de är”, något som jag som rektor blir stolt över!

Vi är glada och stolta över vår skola och vår utgångspunkt är alltid att varje elev ska få de allra bästa möjligheterna att gå så långt som möjligt i sin utveckling!

Kea Rockfeldt

Rektor, Entréskolan Västerås

Föräldraröster från vår avstämningsenkät ht 2020

”Alla elever får vara sig själva och känner det.”

”Sättet att arbeta genom att integrera fler ämnen i de olika arbetsområdena och möjligheten till olika redovisningsformer.”

”Mitt barn är mer nöjd med tillvaron nu än på förra skolan. Det känns som att barnen har ett större utrymme att vara sig själva och det är ok att vara lite ”annorlunda”. ”

” Det finns ingen mobbning och bemöter varandra bra. ”

”Jag gillar att det är en estetisk profil på skolan så mitt barn får utveckla sin kreativa sida. Jag gillar också att skolan är ”liten” och att mitt barn inte försvinner i mängden. Det är även lättare att lära känna varandra över flera årskurser vilket främjar miljön på skolan. Du kränker inte någon som du känner lika lätt tänker jag. Just kränkning är något som vi är rädda för att vårt barn ska bli utsatt för. Det har hänt och vi tycker då att skolan har hanterat det exemplariskt.”

”Lärare med entusiasm och rak kommunikation. ”

”Känns flexibelt och elevernas eget ansvar."

Kea Rockfeldt (Tillträder 3 jan)

info.vasteras@entreskolan.se

Estetiska profiler