Västerås

Välkomna till Entréskolan Västerås!

Entréskolan i Västerås är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 med de estetiska profilerna musik, dans, teater och bild/slöjd. Skolan är belägen i Vallby Institutet i Västerås västra utkant, med närhet till både skog och äng, och med goda kommunikationer till övriga Västerås.

Entréskolan Västerås är skolan för dig som älskar estetiska ämnen men som också vill ha en högkvalitativ utbildning i samtliga ämnen. Förutom det ”vanliga” skolarbetet får du hos oss fördjupa dig i den estetiska profil som du tycker är roligast. Två timmar i veckan lär du dig, tränar och repeterar tillsammans med våra duktiga lärare för att en gång per termin skapa en föreställning av musikalkaraktär.

I trivselenkäter säger våra elever exempelvis att de får bra stöttning av lärarna, att lärarna tror på dem och att skolan känns som en familj. Likaså tycker eleverna att ”de får vara den de är”, något som jag som rektor blir stolt över!

Jag som är rektor på skolan heter Maria Flodén, och jag valde att arbeta på den här skolan just för att jag tror på de estetiska ämnenas förmåga att berika och stärka de teoretiska. Jag är glad och stolt över vår skola och jag vet att en elev här får de allra bästa möjligheter att gå så långt som möjligt i sin utveckling!

Maria Flodén

Rektor, Entréskolan Västerås