Västerås

Välkomna till Entréskolan Västerås!

Entréskolan i Västerås är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 med de estetiska profilerna musik, dans, teater och konst. Skolan är belägen i Vallby Institutet i Västerås västra utkant, med närhet till både skog och äng, och med goda kommunikationer till övriga Västerås.

Entréskolan Västerås startade hösten 2011 och är en profilskola för dig som älskar estetiska ämnen men som också vill ha en högkvalitativ utbildning i samtliga ämnen. Vi arbetar i ämnesintegrerade arbetsområden då vi tror att kunskap bäst fås genom att förstå att ämnen inte är separerade utan är en helhet. Vi tycker att din tid i grundskolan ska vara en tid som du ser tillbaka på med glädje och som ger dig färdigheter och kunskaper som du behöver för vidare studier.

Förutom det ”vanliga” skolarbetet får du hos oss fördjupa dig i den estetiska inriktning du tycker är roligast. Två timmar i veckan lär du dig, tränar och repeterar tillsammans med våra duktiga lärare för att under terminen skapa föreställningar som innehåller teater, dans och musik. Konstprofilen arbetar med scenografi och skapar kulisser, rekvisita och kostym. Detta skapar en gemenskap på skolan då alla samarbetar mot samma mål. Se gärna filmklipp och bilder från tidigare föreställningar här.

I trivselenkäter säger våra elever exempelvis att de får bra stöttning av lärarna, att lärarna tror på dem och att skolan känns som en familj. Likaså tycker eleverna att ”de får vara den de är”, något som jag som rektor blir stolt över!

Vi är glada och stolta över vår skola och vår utgångspunkt är alltid att varje elev ska få de allra bästa möjligheterna att gå så långt som möjligt i sin utveckling!

Kea Rockfeldt

Rektor, Entréskolan Västerås

Informationsmöte Entréskolorna

Se några av våra fantastiska elever presentera vad det innebär att gå en estetisk profil på Entréskolan.

Videon är redigerad som en allmän informationsfilm för att presentera Entréskolans profiler och arbetssätt oavsett ort. Informationsmötet leds av bland annat skolchef Anna-Maria Febo som övergripande berättar om hur vi arbetar, våra estetiska profiler och hur färdighetsproven går till.

Bilder från föreställningar

Här följer några bilder från Entréskolan Västerås föreställningar

Föräldraröster från våra avstämningsenkäter

”Alla elever får vara sig själva och känner det.”

”Sättet att arbeta genom att integrera fler ämnen i de olika arbetsområdena och möjligheten till olika redovisningsformer.”

”Mitt barn är mer nöjd med tillvaron nu än på förra skolan. Det känns som att barnen har ett större utrymme att vara sig själva och det är ok att vara lite ”annorlunda”. ”

” Det finns ingen mobbning och bemöter varandra bra. ”

”Jag gillar att det är en estetisk profil på skolan så mitt barn får utveckla sin kreativa sida. Det är även lättare att lära känna varandra över flera årskurser när de estetiska profilerna är blandade med elever från olika årskurser vilket främjar miljön på skolan. Du kränker inte någon som du känner lika lätt tänker jag. Just kränkning är något som vi är rädda för att vårt barn ska bli utsatt för. Det har hänt och vi tycker då att skolan har hanterat det exemplariskt.”

”Lärare med entusiasm och rak kommunikation. ”

”Känns flexibelt och elevernas eget ansvar."

Kea Rockfeldt

info.vasteras@entreskolan.se