Eskilstuna

Välkomna till Entréskolan Eskilstuna!

Entréskolan i Eskilstuna är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 med de estetiska profilerna musik, dans, teater och bild/slöjd. Skolan är belägen centralt i Eskilstuna bredvid Rinmansgymnasiet med goda kommunikationer till övriga Eskilstuna.

Entréskolan Eskilstuna är skolan för dig som älskar estetiska ämnen men som också vill ha en högkvalitativ utbildning i samtliga ämnen. Vi arbetar i ämnesintegrerade arbetsområden då vi tror att kunskap bäst fås genom att förstå att ämnen inte är separerade utan är en helhet.

Förutom det ”vanliga” skolarbetet får du hos oss fördjupa dig i den estetiska inriktning du tycker är roligast. Två timmar i veckan lär du dig, tränar och repeterar tillsammans med våra duktiga lärare för att en gång per termin skapa en föreställning av musikalkaraktär. Se gärna filmklipp och bilder från tidigare föreställningar här.

I trivselenkäter säger våra elever exempelvis att de får bra stöttning av lärarna, att lärarna tror på dem och att skolan känns som en familj. Likaså tycker eleverna att ”de får vara den de är”, något som jag som rektor blir stolt över!

Fredrik Lindhé

Rektor, Entréskolan Eskilstuna