Våra lokaler

Lokaler i Västerås

rastvä5.jpgrastvä3.jpg

Mellanstadiet                                                                    Högstadiet

Entréskolan i Västerås ligger i Vallbyinstitutet i Västerås.

Lokalerna är öppna och ljusa samt specialanpassade för Entréskolans pedagogiska idé. Vi tar av oss skor och ytterkläder i vår entréhall för att skapa en hemtrevlig och lugn miljö inomhus på skolan. Alla elever har ett hemklassrum med en egen arbetsplats där den största delen av undervisningen sker. I hemklassrummen finns låsbara säkerhetsskåp för att kunna låsa in värdesaker. På skolan finns även mindre grupprum för studiegruppsarbete och filminspelning. Mellanstadiet och högstadiets lokaler är skilda från varandra för att skapa en lugn och trygg miljö för att elever. 

På skolan finns välanpassade och välutrustade lokaler för hem- och konsumentkunskap och NO-laborationer. För våra estetiska ämnen finns en snickarverkstad för trä- och metallslöjd, skaparverkstad för bild och textilslöjd, två ljudisolerade musikstudios för ensemblespel och körsång samt en dramasal för teater och dramaövningar.  Idrottslektionerna sker både utomhus och inomhus beroende på årstid och vi samarbetar med Ansgarshallen för inomhusidrotten och dansprofilen.

På rasterna finns möjlighet till olika sorter av aktivitet både ute och inne. Inomhus finns möjlighet till pingis och biljardspel samt lugnare rum för sällskapsspel och samtal. På skolgården finns möjlighet för utomhusaktiviteter med fotbollsplan, king-rutor, klätterställning, bänkar och bord samt grönytor för lek och andra aktiviteter. 

På skolan finns ett bibliotek med både skönlitteratur och fackböcker. I biblioteket finns möjlighet till tyst läsning och studier.  Matsalen används för skollunchen men även som aula vid större samlingar och avslutningar. Mellanstadiet och högstadiet äter skollunch vid olika tider för att skapa en lunch och trivsam miljö vid matsituationen. 

Media

Log in

create an account