Våra lokaler

Lokaler i Enköping

 Skolgårdenköping

Entréskolan i Enköping ligger i Hettemarkshuset nära resecentrum i centrala Enköping.

Lokalerna är öppna och ljusa samt specialanpassade för Entréskolans pedagogiska idé. Vi tar av oss skor och ytterkläder i vår entréhall där alla elever har ett låsbart skåp för att skapa en hemtrevlig och lugn miljö inomhus på skolan. 

Alla elever har ett hemklassrum med en egen arbetsplats där den största delen av undervisningen sker.  I anslutning till hemklassrummen finns grupprum för studiegruppsarbete och undervisning i mindre grupper. 

På skolan finns välanpassade och välutrustade lokaler för hem- och konsumentkunskap, NO-laborationer, musikundervisning samt en stor skaparverkstad för bild och slöjd. Idrottslektionerna sker både utomhus och inomhus beroende på årstid. Salar för idrotten bokas i perioder i olika lokaler beroende på tema, till exempel i simhallen, ishallen och idrottshallar.

På rasterna finns möjlighet till olika sorter av aktivitet både ute och inne. Inomhus finns ett aktivitetsrum med pingis, biljard och air hockey samt ett lugnare uppehållsrum med soffor och småbord. På skolgården finns möjlighet för utomhusaktiviteter med fotbolls- och basketplan, kringruta, klätterställning, bänkar och bord. 

På skolan finns ett bibliotek med både skönlitteratur och fackböcker. I biblioteket finns rum för tyst läsning, bokprojekt och studier. Matsalen används för skollunchen men även som aula vid större samlingar och avslutningar.

Media

Log in

create an account