Våra lokaler

Lokaler i Eskilstuna

Eskilstuna skola

Entréskolan i Eskilstuna ligger i centrala Eskilstuna på Smedjegatan bredvid Rinmangymnasiet. Lokalerna är öppna och ljusa samt specialanpassade för Entréskolans pedagogiska idé. Vi tar av oss skor och ytterkläder i vår entréhall för att skapa en hemtrevlig och lugn miljö inomhus på skolan.

Alla elever har ett hemklassrum med en egen arbetsplats där den största delen av undervisningen sker. På skolan finns även mindre grupprum för studiegruppsarbete och filminspelning och större rum för storföreläsningar.

På skolan finns välanpassade och välutrustade lokaler för hem- och konsumentkunskap och NO-laborationer. För våra estetiska ämnen finns en snickarverkstad för trä- och metallslöjd, skaparverkstad för bild och textilslöjd, musiksal för ensemblespel och körsång samt en dramasal för teater och dramaövningar. Dansundervisningen sker i Let´s moves danssalar.

Idrottslektionerna sker både utomhus och inomhus beroende på årstid. Salar för idrotten bokas i perioder i olika lokaler beroende på tema, till exempel i simhallen, ishallen och idrottshallar etc.

På rasterna finns möjlighet till olika sorter av aktivitet både ute och inne. Inomhus finns ett elevcafé där man kan köpa en macka eller frukt samt umgås med kompisarna. Det finns pingisbord och biljardbord och utrymmen med bord, stolar och soffor för samtal och sällskapsspel. På skolgården finns möjlighet för utomhusaktiviteter med bänkar och bord.  Under hösten 2015 kommer skolgården att utökas med klätterställning och andra utomhusaktiviteter för att ge en stimulerande utemiljö på rasterna.

På skolan finns ett bibliotek med både skönlitteratur och fackböcker.

Matsalen används för skollunchen men även som aula vid större samlingar och uppträdanden.