Välkomna till Entréskolan i Västerås!

Studiebesökstider VT 2019:
Måndag 18 februari kl 16:00
Torsdag 21 mars kl 16:00
Fredag 12 april kl 15:00

Öppet hus: Onsdag 21 november 2018 kl 17.30-19.30

rastvä3.jpgrastvä5.jpg

Entréskolan i Västerås är förlagd i Vallby Institutet och är en estetisk grundskola för årskurserna 4 till 9 bestående av cirka 140 elever. Personalstyrkan består av lärare som alla har ett brinnande engagemang för elevernas sociala utveckling likväl kunskapsutveckling.

Vi tror på kommunikation och samarbete och förespråkar därför ett aktivt lärande. Vår undervisning bygger på ett aktivt lärande med ett kreativt skapande utifrån estetiska uttrycksformer i ämnesintegrerade arbetsområden. De estetiska uttrycksformerna är integrerade med de teoretiska ämnena i skolans arbete men du kan också välja att fördjupa dig mer inom en uttrycksform som musik, dans, teater eller bild/slöjd genom vårt estetiska profiler.

Eleverna på skolan sprider glädje och gör att vi i personalen varje dag ser fram emot att gå till jobbet – ingen dag är den andra lik!