Arbeta hos oss

Entréskolan är en estetisk grundskola för årskurserna 4-9 med profilering aktivt lärande med ett kreativt skapande utifrån estetiska uttrycksformer i ämnesintegrerade arbetsområden. Vi erbjuder fyra estetiska inriktningsklasser; artist- och musikklass, skådespelarklass, dansklass samt allmän estetisk klass inriktning bild/slöjd.

Entréskolans pedagogiska idé grundar sig på att lärande är en aktiv process som skapas av eleven och utvecklas i ett socialt sammanhang. Vi ser på kunskap som en helhet som inte naturligt kan delas in i ämnen utan skapas av eleven i samtalet med andra. På Entréskolan arbetar vi med estetiska uttrycksformer tillsammans med de teoretiska ämnena vilket vi anser ökar elevernas självförtroende och samarbetsförmåga samt skapar en lust till lärande och ökar måluppfyllelsen i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Som lärare på Entréskolan arbetar du tillsammans med övriga lärare med att planera, genomföra och utvärdera undervisningen där elevernas aktiva lärande sätts i centrum. Vi arbetar utifrån ett aktivt lärande i olika ämnesintegrerade arbetsområden där du som lärare har ämnesgenomgångar med eleverna och studiegruppsarbete där du handleder eleverna i deras arbete. Som lärare är du även mentor för en grupp elever där du har föräldrakontakter och coachar eleverna i deras skolarbete med en levande individuell utvecklingsplan för varje elev.

Vi söker dig som:

- vill/har erfarenhet av att arbeta med ämnesintegration och ett aktivt lärande

- vill arbeta i arbetslag där du tillsammans med kollegorna planerar och genomför undervisningen med eleverna

- har datavana och vilja/erfarenhet av att arbeta med datorn som verktyg i det pedagogiska arbetet

- Har en positiv syn på alla elevers förmåga att lyckas

- har goda kunskaper om skolans styrdokument och är noggrann i din dokumentation

- har ett stort engagemang samt är drivande och initiativrik

- har stor förmåga att kommunicera med elever och föräldrar på ett lösningsfokuserat sätt.

Utbildning

Du innehar relevant utbildning, ämneskompetens och/eller erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vilja att arbeta med ämnesintegration i ett aktivt lärande med datorn som pedagogisk verktyg.

Erfarenhet och intresse av att arbeta med övriga kulturestetiska uttrycksformer som bild, teater, dans och slöjd är meriterande.

Enligt lagen Lag (2000:873) om registerkontroll av personal inom skola skall du lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister.

Du som vill arbeta i enlighet med vår pedagogiska idé är välkommen att skicka in din ansökan med CV till oss.